Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavosatră pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.

Vas lut roman pentru sarmale
Vas lut cu capac pentru sarmale gustoase sau friptura delicioasa.
In acest minunat vas de lut se pot pregati mancaruri gustoase , fara a fi prea des verificate, mancarea se caleste in propriul ei suc, nefiind nevoie de grasimi.
Dimensiunile vasului:
- inaltime 12 cm
- diametru 26 cm.
Pentru a gasti diverse retete gustoase trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
- oala de lut se poate folosi in cuptor , pentru aragaz trebuie protejata cu o tabla de fier;
- trebuie evitata racirea brusca a vasului, dupa scoaterea din cuptor acesta se va aseza pe o scandura sau pe o sterga uscata;
- dupa folosire vasul se va curata cu apa calda care sa nu contina detergenti iar dupa o uscare buna cel putin 24 de ore, se va depozita fara a fi acoperit.
Inainte de folosire vasul se scufunda in apa cam 20 de minute dupa care se introduce in cuptor rece, temperatura ridicandu-se ridicat.
Este cel mai ecologic si sanatos vas pentru gatit. Sarmalutele romanesti sant delicioase fierte in vasul de lut roman.
Va punem la dispozitie o reteta interesanta pe care puteti sa o gatiti in vasul de lut (sarmale cu ciuperci si carnati).
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 20 bucati de carnati, 2-3 verze mari murate, 2 cutii ciuperci(800 g), 500 g telemea de oaie, 4 oua, 3-4 gogosari. 200 ml suc de rosii, sare si piper dupa gust.
Pregatiti frunzele mari de varza pentru sarmale iar miezul il tocati marunt. Indepartati cotorul si semintele gogosarilor, apoi il taiati solzisori intr-un vas mai mare. Peste ei adaugati ciuperci spalate, scurse si maruntite, telemeaua rasa, piperul, sarea, ouale batute si amestecati bine toate ingredientele. Taiati carnatii de marimea unei sarmale si asezati cate unul pe fiecare frunza de varza cu 1 lingura de umplutura, apoi impaturiti sarmalele si le asezati intr-un tuci pe un strat de varza tocata. Turnati deasupra sucul de rosii, acoperiti vasul si puneti sarmalele la fiert, completand cu apa din cand in cand. Le serviti calde cu smantana si mamaliguta sau diverse salate.