Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavosatră pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.

Set de 6 forme metalice tarte sau savarina 10,5cm
Set de 4 forme metalice pentru savarine sau tarte mici. Aceast set de forme metalice este de nelipsit din bucataria ta, foloseste-o cat mai des cu putinta si prepara cele mai gustoase savarine sau tarte.
Dimensiuni :
- 10,5 cm diametru superior
- 8 cm diametru inferior
- 2,5 cm inaltime sau adancime
Reteta savarine :
Ingrediente :
- Pentru blat:
- 5 oua
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- 250 g faina
- 8 linguri de ulei
- Pentru sirop:
- 3 fiole esenta rom
- 1 l de apa
- 350 g zahar
- frisca
- Pentru jeleu:
- 1 pliculet de gelatina cu gust de zmeura
- 50ml apa rece
- 1 lingurita de zahar
- 10 forme de savarina
Mod de preparare :
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt, iaralbusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si asezam formele de copt pe mijlocul tavii.Turnam cu lingura compozitia de blat ,cam 2 -3 linguri la fiecare forma.Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca.Apoi scoatem tava si punem formele sa se racoreasca.
Siropul :
Punem apa cu zaharul si esenta intr-o cratita si lasam pe aragaz pana se topeste zaharul.Apoi inchidem flacara de la aragaz si lasam siropul sa se racoreasca.Dupa ce s-a racit siropul,insiropam briosele timp de 1 minut intorcandu-le de pe o parte pe alta ,apoi le scoatem pe un gratar . Taiem capacelele de la savarine , le asezam separat.Pe savarine adaugam 3-4 linguri de sirop in mijloc ,ornam cu frisca cu ajutorul unui pos,punem capacelele deasupra .
Prepararea jeleului :
Intr-un pahar punem apa ,zaharul si plicul de gelatina si amestecam energic timp de 1 minut.Punem jeleul obtinut peste savarine si asezam savarinele in frigider timp de 1 ora ,apoi le putem servi.
bucataras.ro