0
produse in cos /
0 lei
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Transportul gratuit la comenzile online, între ajutor și păcăleală

 transport gratuit

Articol scris in colaborare cu www.deweekend.ro

Transportul gratuit la comenzile online – bilă albă la prima vedere

Transportul gratuit la comenzile online pare un mare ajutor. Ne place să facem cumpărături online. Este mai comod, mult mai practic, evităm aglomerația. Iar uneori mai beneficiem și de transport gratuit. Vânăm magazinele cu transport gratuit. Ni se pare un cadou din partea lor. Dacă avem cumpărături mai voluminoase, ni se pare corect.

Însă lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie să ne învățăm să vedem dincolo de cuvinte. De multe ori, este specificat clar transport gratuit. Uneori se specifică o sumă anume pentru cumpărăturile online. Alteori vine însoțit de o mică steluță. Acest detaliu ne poate scăpa de multe ori. De ce? Pentru că apare scris clar TRANSPORT GRATUIT. În febra cumpărăturilor, cine mai e atent la detalii. Apăsăm plasează comanda, iar curierul ne cere bani în plus. Abia acum avem timp să studiem factura, oferta. Și ne dăm seama că am fost păcăliți.

Transportul gratuit la comenzile online – de multe ori, o mare păcăleală

Prima mea experiență

Am să vă spun cum era eu să mă păcălesc. În urmă cu ceva timp, am vrut să comand patru covoare. Toate de pe același site. Înainte să dau finalizare comandă, am verificat suma totală. Surpriză! Era dublu de cât știam eu că trebuie să fie!

Nervoasă, am început să verific tot. Și m-am lămurit repede de unde costul suplimentar. Fiecare produs venea din magazine diferite. Eu trebuia să plătesc curierul pentru fiecare produs în parte. Dacă aș fi comandat, ar fi fost și greșeala mea. Pentru că e de datoria mea să verific fiecare detaliu. Recunosc că în primă fază, transport gratuit m-a cucerit.

A doua mea experiență

Îmi comand multe cărți online. Fiecare site are prețurile lui. Diferențele de la un site la altul sunt mari. Unele oferă chiar și transport gratuit indiferent de valoarea comenzii. Însă dacă stai puțin să compari prețurile, vei vedea că nu merită. Transportul este gratuit înseamnă cărți mai scumpe. De multe ori, am comandat cărți și plătind transportul, ieșeam mai ieftin decât pe site-ul cu transport gratuit.

Mare grijă la detalii

Întotdeauna când faceți comenzi online, verificați și detaliile! Două minute în plus vă pot scuti de nervi și bani aruncați. La unele magazine, mi se pare normal ca transportul să fie gratuit. Însă de multe ori prefer să plătesc transportul. Mi se pare curierul mai implicat.

Magazinele online să ofere informații corecte

Am detestat mereu magazinele mincinoase. Cele care promit livrarea rapidă și coletele ajung foarte târziu. Cele care promovează cele mai bune prețuri, dar sunt cele mai scumpe. Dar și cele care au afișat mare pe site, transport gratuit, și nu specifică în ce condiții.

Iată un motiv în plus pentru a aprecia magazinele corecte, cum e Produse menaj. Ei nu pun accentul pe transport gratuit. Au preferat să vină cu o gamă variată de produse la cele mai bune prețuri de pe piață. Și cred că de aici au cel mai mult de câștigat.

Și nu uitați ceva important! Aveți grijă de unde este magazinul de unde cumpărați produsele. Există multe magazine care vând în România, dar cu sediu în alte țări și trimit de acolo marfa. Dacă ai o problemă cu produsul, va fi un calvar să-l returnezi. Și mai trist, s-ar putea să nu îți mai recuperezi banii niciodată.

Voi sunteți atrași de transportul gratuit la comenzile online? Sunteți atenți în ce condiții este transportul gratuit? Ați avut experiențe neplăcute când transportul gratuit a fost doar o păcăleală?