Te-ai întrebat vreodată cum se prepară cele mai bune paste făinoase? Acum îţi dezvăluim secretul lor, pentru ca tu şi cei dragi să vă bucuraţi de cele mai bune supe şi de cele mai gustoase reţete de paste, în fiecare zi.

Toate reţetele pentru tăiţei de casă delicioşi includ, în primul rând, multă dragoste şi o maşină pentru paste. Dar să începem cu începutul. Se face cu drag un aluat, la care e nevoie de câte un ou pentru fiecare 150 de grame de făină, sare şi apă. De exemplu, pentru 450 de grame de făină e nevoie de 3 ouă, în jur de 100 ml de apă- în funcţie de tipul de făină folosit şi de mărimea ouălor- şi mai puţin de o linguriţă de sare. Aceste cantităţi corespund la aproximativ 10 porţii. Se pune făină pe o suprafaţă plană în formă de cuib, cu un spaţiu gol în mijloc. Acolo se adăugă ouăle sparte, sarea şi puţină apă, amestecând uşor cu furculiţa, pentru ca faina şi ouăle să devină o pastă omogenă. Această pastă se frământă, până când se obţine un aluat neted şi elastic, dar ferm, cu consistenţă destul de densă. Dacă simţi că ar fi nevoie de lichid suplimentar, poţi adăuga încă puţină apă sau un ou bătut, astfel încât aluatul să se lege. Apoi, se formează o bilă din aluat, se infoliază şi se lasă să se odihnească în jur de 20 de minute. După acest timp, se mai frământă puţin aluatul şi se lasă din nou, încă 10 minute. Ulterior, se taie aluatul în 2-4 părţi, în funcţie de suprafaţa de lucru a fiecăruia, şi, cu făcăleţul, se întinde câte o foaie din fiecare bucată, pe o planşetă de lemn sau pe blatul de bucătărie. Dacă vrei să întinzi puţin aluatul, o poţi face, iar dacă nu, e în regulă, fiindcă maşină pentru tăiţei o va face în locul tău. Pe planşetă şi pe aluat se presară câte puţină faină, astfel încât coca să nu se lipească de făcăleţ. Ar fi bine ca foile să aibă o formă cât de cât dreptunghiulară, dar nu te strădui prea mult cu întinsul, fiindcă vei avea un ajutor de nădejde în etapele următoare. Păturile de aluat făcut cu dragoste se lasă la uscat în jur de 20 de minute. De aici încolo, intervine rolul maşinii pentru tăiţei.


Maşina de tăiţei din inox este ideală în orice bucătărie, pentru prepararea pastelor, indiferent dacă doreşti să le foloseşti pentru supă de pui, paste carbonara, bologneze, tăiţei cu varză, lasagna sau orice altă reţetă preferată. Fiind uşor de curăţat şi de folosit, oferind posibilitatea de a tăia tăiţei în diferite grosimi, dar şi foi şi lasagna, modelul GR 155 (http://www.produsemenaj.ro/masina-de-taitei-din-inox-gr-155.html#Comentarii) este perfect pentru oricine îşi doreşte să prepare cei mai buni tăiţei de casă. Tocmai de aceea, după ce aţi făcut şi porţionat aluatul, de întinderea lui uniformă se va ocupa maşina pentru tăiţei. Dacă nu ai întins deloc bucăţile de aluat, trebuie să setezi maşina la treapta 7 de grosime şi să treci aluatul prin fanta superioară. Dacă deja l-ai întins puţin, poţi seta o treaptă mai mică, precum 3 sau 4. Ideal ar fi să se treacă aluatul prin toate treptele de grosime, până când pătura devine subţire şi uniformă. Apoi, aceasta se taie în fâşii de aproximativ 25 cm şi se trece prin fanta de tăiere. Astfel, se obţin tăiţei lungi, care pot fi mai laţi sau mai înguşti, după preferinţele fiecăruia. Cei lati pot fi consumaţi cu diferite sosuri (tagliatelle), iar cei fini sunt potriviţi supelor. Aceştia pot fi folosiţi fie proaspeţi, caz în care au nevoie de 4-5 minute de fierbere în apă clocotită cu sare. Dacă nu doreşti să îi găteşti imediat, atunci tăiţeii trebuie întinşi la uscat într-un loc aerisit, timp de 2-3 zile, după care îi puteţi strânge în pungi şi pune la păstrare; aşa, gătirea lor va dura aproximativ 10 minute.

Secretul celor mai gustoase supe şi paste constă, deci, în prepararea cu mult drag a tăiţeilor, cu ajutorul maşinii pentru paste GR 155. Vă dorim poftă bună şi aşteptăm reţetele voastre de paste şi supe!