5 motive pentru a consuma suc de roșii proaspăt stors

Suc de roșii - suc sănătos de sezon

Am susținut mereu că legumele și fructele trebuie consumate în sezon. Eu prefer să le consum proaspete. Doar iarna, consum legume și fructe congelate. Toată iarna tânjesc după roșii proaspete, gustoase. Mă bucur enorm când găsesc roșii românești la aprozar. Sunt o mare iubitoare de supă-cremă de roșii. Pentru o supă-cremă gustoasă, aleg mereu cele mai bune roșii.

Vara ne bucurăm de roșii gustoase. E bine să profităm de ele cât mai mult. Sucuri, supe creme, sosuri. Toate sunt mai sănătoase folosind roșii proaspete. Ne mai lipsește doar un storcător. Deși pe piață găsim o mulțime de roboți, eu va recomand storcătorul manual de roșii. Are un preț decent, îl puteți comanda de pe site-ul Produse menaj. El vă ajută să obțineți un suc proaspăt de roșii, fin, fără semințe. Cu ajutorul lui, puteți să aveți un suc proaspăt chiar și de caise, piersici, prune, struguri.

De ce să alegi storcătorul manual de roșii?

Principala caracteristică a storcătorului manual este faptul că sucul obținut este plin de vitamine. Majoritatea storcătoarelor de fructe moi și legume distrug fibrele. Prin stoarcere manuală obținem un suc sănătos, plin de vitamine, nutrienți și fibre. Mamele și bunicile noastre nu concepeau să nu pună pe iarnă bulion sau sos de roșii. Orice preparat îmbunătățit cu bulion avea un gust aparte la mama acasă. Dacă vă e dor de gustul de acasă al sucului de roșii, acum vă puteți bucura din nou de acel gust aparte. Gustul și aroma sucului de roșii rezultat cu ajutorul storcătorului manual de roșii vă va surprinde plăcut. Vă va duce cu gândul la mâncarea din copilărie!

5 motive pentru a consuma suc de roșii proaspăt stors

- Ajută la digestie

Consumul zilnic de suc de roșii menține ficatul sănătos. Acest lucru ajută la digestie și stimulează mișcarea intestinului, prevenind constipația.

- Scade colesterolul

Fibra care se găsește în sucul de roșii contribuie la descompunerea colesterolului LDL. S-a constatat că niacina are un efect benefic asupra nivelului ridicat de colesterol.

- Benefic pentru piele

Studiile au arătat că consumul zilnic de suc de roșii poate conduce la o reducere a acneei, dar și la prevenirea deteriorării celulelor pielii.

- Benefic pentru sistemul osos

Vitamina K se găsește în cantități bogate în roșii. Ea are o importanță deosebită în sănătatea oaselor. Sinteza osteocalcinei cea care joacă un rol important în dezvoltarea oaselor, depinde de vitamina K.

- Ajută la detoxificare

Sucul de roșii este responsabil pentru eliminarea depunerilor toxice dăunătoare din organism. Cu un conținut ridicat de clor și sulf, sucul de roșii ajută ficatul și rinichii să-și îndeplinească mai bine funcția de detoxificare. Consumați vara suc de roșii proaspăt stors.

- Sucul de roșii este folosit în bucătăria occidentală și internațională

Băutură colorată, bogată în nutrienți, are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acest suc de roșii ne oferă substanțe nutritive de bază care ajută corpul să funcționeze normal. 

- Sucul de roșii reprezintă o sursă minunată de vitamine și antioxidanți. 

- Vara, o supă-cremă de roșii servită rece, reprezintă o gustare sănătoasă și hrănitoare. 

- Pentru pizza sau paste, sucul de roșii proaspăt stors va da o aromă deosebită preparatului.

- Un pahar de suc de roșii proaspăt stors reprezintă un pahar plin de vitamine. Ne astâmpără setea, ne hrănește și ne vitaminizează.

Voi consumați suc proaspăt de roșii? La ce preparate folosiți sosul de roșii?

 Articol scris in colaborare cu site-ul  www.deweekend.ro