Jucării pentru copii, de sezon

Copiii iubesc jucăriile. Ei așteaptă mereu să primească o jucărie nouă. La categoria jucării pentru copii găsești acum jucării pentru toți mofturoșii. Știm cu toții că cei mici sunt pretențioși. Unii își doresc jucăriile văzute la alți copii. Alții, cu mai multă personalitate, își doresc jucării unice. Mari pretențioși, cei mici își doresc jucării multe, variate și colorate. Vara este aici, vacanța de vară se apropie. Și totuși, ce jucării pentru copii mai cumpărăm pentru a le face vara mai frumoasă?

Sugestii de jucării de vara pentru copii 

- Jucării pentru nisip și plajă

Vacanța de vară înseamnă câteva zile la mare. ''Mare'' înseamnă nisip fin, numai bun de construit castele. Fiecare copil trebuie să aibă un set de jucării pentru nisip. Și chiar dacă nu ajungeți la mare, jucăriile vor reprezenta un adevărat succes la groapa de nisip a parcului. Ele îi ajută să-și dezvolte imaginația prin construit.

- Jucării constructive și Lego

Jucăriile constructive și Lego sunt preferate de copii, dar și de adulți. Colorate și de diferite mărimi, cu ajutorul lor poți construi diverse lucruri. Imaginația bogată a copiilor trebuie pusă la treabă. Cei mici ne dau de multe ori lecții de imaginație, răbdare și perseverență. Trebuie să punem la dispoziția copiilor jucării din diverse categorii. Acest tip de jucării îi învață să se joace singuri, dar, pe de altă parte, îi învață să socializeze cu alți copii. Construind singur ține de independența și încăpățânarea copilului. Construind cu părinții sau cu prietenii reprezintă timp petrecut cu cei dragi.

- Triciclete și mașini pentru o plimbare în parc

Plimbările în parc în timpul verii nu trebuie să lipsească din rutina unui copil. Dar cum facem plimbarea mai atrăgătoare? Cum îl facem pe cel mic să iubească mișcarea în natură? O mașină sau o tricicletă cu personajul animat preferat pot face minuni. Plimbarea nu mai e plictisitoare, ci o prezentare a frumoasei triciclete. În coșul sau suportul de la mașinuță, își poate lua câteva jucării cu el, în parc. Mișcarea în natură cu ajutorul tricicletei duce la consumarea energiei copiilor. 

- Jucăriile și joaca sunt importante pentru copii

Prin joacă, copiii învață cel mai mult. Cu ajutorul jucăriilor, învăță despre lucruri necunoscute. E important ca cei mici să se joace singuri. Să descopere lumea ascunsă din spatele jucăriilor. Joaca de unul singur este utilă pentru ca ajută la independența copilului. Joaca în grup sau în familie înseamnă distracție, sentiment de siguranță.

Ce fel de jucării preferă copiii voștri vara? Care este cea mai interesantă alegere pe care o fac vara?

 Articol scris in colaborare cu site-ul www.deweekend.ro