Vara, mai mult decât oricând, suntem interesaţi de băuturi reci, gustoase şi sănătoase, care să ne satisfacă setea, şi, eventual, să ne ajute organismul. Vă puteţi bucura de băuturile preferate nu doar la terase, ci şi acasă, cu ajutorul reţetelor oferite de noi.
 
Aşa că umpleţi coşurile http://www.produsemenaj.ro/cos-fructe-2db12.html cu fructe, pregătiţi pungi cu gheaţă http://www.produsemenaj.ro/set-de-10-pungi-gheata-a5008.html în congelator, puneţi storcătorul de citrice http://www.produsemenaj.ro/ustensile-bucatarie/storcator-citrice.html?limit=all şi blenderul http://www.produsemenaj.ro/blender-multifunctional-sayona-sy999.html la vedere, ţineţi prin preajmă carafa http://www.produsemenaj.ro/catalogsearch/result/index/?limit=all&q=carafa şi paharele http://www.produsemenaj.ro/set-pahare-suc-dance-320-ml-6-buc.html, fiindcă urmează să preparaţi unele dintre deliciile verii.


LIMONADĂ ŞI SUC DE CITRICE

Limonada, una dintre băuturile clasice ale verii, se poate prepara în numeroase feluri. Aceasta poate conţine, pe lângă lămâi şi gheaţă, câteva frunze de mentă sau de busuioc, ghimbir şi chiar piper. Lămâile se pot combina şi cu alte citrice, cum ar fi lime, portocale sau grapefruit. Pentru un aspect mai apetisant, se pot introduce şi câteva felii întregi din citricele alese. În ceea ce priveşte îndulcitorii, pentru cei care nu preferă gustul acru, pot folosi miere, zahăr sau sirop de zahăr. Reţetă pentru o limonadă clasică presupune o parte suc de lămâie şi trei părţi de apă minerală, cu câte o linguriţă de miere pentru fiecare pahar. Pentru cei care preferă băuturile alcoolice, se pot adăuga aproximativ 40 ml de vodka pentru fiecare porţie. Bineînţeles, puteţi experimenta după bunul plac anumite combinaţii de citrice sau arome.


MOJITO

Băutura originară din America de Sud, mojito se regăseşte în meniurile teraselor de pretutindeni şi este o băutură populară în întreaga lume, pe timp de vară. Acest cocktail, în varianta clasică, presupune un amestec de rom alb, suc de limetă, apă minerală, gheaţă, zahăr brun şi şi mentă. Desigur, se poate jongla cu proporţiile şi se pot adăuga diverse siropuri sau arome, pentru un gust deosebit, însă reţeta clasică presupune 40 ml rom, 10-15 frunze de mentă proaspătă, o limetă, două linguriţe de zahăr, gheaţă mărunţită şi apă carbogazoasă. Dincolo de aceast clasic, vă puteţi prepara mojito-ul în funcţie de gusturile dumneavoastră.


SANGRIA

Sangria este o băutură alcoolică cu fructe, originară din Spania. Contrar unor păreri, acesta nu este un cocktail, ci, mai degrabă, un fel de punch. Pentru o carafă mare de sangria, aveţi nevoie de 1 kg de fructe asortate- pe care le veţi tăia şi pune în carafă. Peste acestea, turnaţi 120 ml de lichior de portocale, 30 de g de ghimbir, 750 ml de vin roşu şi 3 linguri de suc de lămâie. Se lasă la rece şi se serveşte cu gheaţă. Creativitatea nu are limite, aşa că puteţi prepara şi sangria albă, folosind un vin alb şi fructe de culoare deschisă.


SMOOTHIE ŞI MILKSHAKE DE FRUCTE

Smoothie este o băutură rece, pe bază de iaurt şi fructe. Datorită proprietăţilor sale nutritive, acesta poate înlocui cu succes un mic dejun. Reţetă pentru un smoothie clasic presupune: 300 de grame de fructe de pădure congelate, 500 de grame de iaurt şi, dacă doriţi, un îndulcitor - sirop de fructe, zahăr sau miere. Toate acestea se amestecă în blender, iar la final se pot adăuga fulgi de ovăz sau musli. Bananele, pepenele galben, kiwi, căpşunile sau zmeura sunt alte fructe ce pot fi folosite cu succes pentru un smoothie grozav.

Asemănător cu smoothie este şi milkshake-ul, pe care tot în blender îl puteţi prepara, însă, în loc de iaurt, veţi folosi lapte. În cazul milkshake-ului, cele mai potrivite fructe sunt bananele sau căpşunile. Pe lângă acestea, se poate adăuga scorţişoară sau ness.

Cu ajutorul ustensilelor de bucătărie comandate de pe www.produsemenaj.ro, puteţi prepara în zece minute oricare dintre aceste băuturi de vară. Cu un minim de efort, aveţi parte de satisfacţie maximă pentru zilele călduroase, oferind o surpriză delicioasă atât pentru familie, cât şi pentru musafiri.  Vă dorim poftă bună şi relaxare plăcută!