Articol scris in colaborare cu www.deweekend.ro
Oala sub presiune – real ajutor în bucătărie
Oala sub presiune nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Gospodinele mai în vârstă îmi vor da dreptate. Cele mai tinere urmează să înțeleagă necesitatea unei oale sub presiune. Timpul este tot mai scurt și ne dorim să le facem pe toate. Alimentația este pe primul plan, dar de câte ori renunțăm la un preparat pentru că durează prea mult?
Seara îți dorești să le pregătești cina celor dragi. Dar între teme, ordine în casă și gătit, nu mai reușești să te împarți. Însă există soluții menite să îți facă mai ușoară și treaba mai rapidă. O poți comanda de pe Alvis Produse menaj și în cel mai scurt timp, te poți folosi de ea.
Avantajele utilizării oalei sub presiune
Încearcă să oferi familiei tale o masă caldă, preparată în casă din ingrediente de calitate. Cina este momentul când toată lumea se adună la masă și se discută evenimentele de peste zi. Profitați de aceste momente savurând o masă în familie.
-
Reduce timpul de preparare al alimentelor
Într-o oală închisă, punctul de fierbere al apei crește direct proporțional cu presiunea. Astfel alimentele vor fierbe mult mai repede. Este ideal să ai carne de porc – vită fiartă în 40-50 de minute, iar legumele uscate în 30 de minute. Poftă de ciorbă de fasole sau ciola afumat? Oala sub presiune te poate ajuta să prepari mâncarea dorită într-un timp mai scurt.
-
Economie de timp și energie
Pentru că nu mai e necesar să fierbem alimentele ore în șir, vom face și economie de energie. De timp nici nu mai zic, acesta este limitat. Cât timp alimentele se fierb ne putem ocupa de copii sau de alte treburi prin gospodărie.
-
Fără aburi și miros în casă
Cred că acesta este un mare avantaj. Aburii nu mai încălzesc inutil casa. Mirosul nu se mai răspândește în toată locuința. Aburul fierbinte deteriorează în timp mobila și pereții dacă aerisirea nu este adecvată. Acel abur fierbinte uns se depune pe obiecte și este atât de greu de îndepărtat.
-
Alimentele își păstrează valoarea nutritivă
Prin fierbere în oala cu presiune, alimentele își păstrează valoarea nutritivă mai bine. Și este un aspect foarte important dacă punem preț pe o alimentație sănătoasă și preparate cu gust.
IMPORTANT – oala sub presiune nu reprezintă un pericol
dacă este manevrată corect!
Știm că există mitul că oala sub presiune poate exploda, că este un risc să o folosești. Această oală vine cu instrucțiuni clare de folosire și e bine să le citim.
Aceste modele noi sunt prevăzute cu două supape de evacuare a presiunii excesive. Este important să nu deschidem capacul cât ea este încă sub presiune. Atunci da, se poate întâmpla o tragedie. După fierbere, ea trebuie lăsată câteva minute pentru a scădea presiunea. Însă dacă ești grăbit, trebuie doar ridici supapa de evacuare și presiunea iese afară, apoi poți deschide în siguranță capacul de pe oală.
Ce rețete putem prepara cu ajutorul unei oale sub presiune?
Ați conștientizat avantajele utilizării unei oale sub presiune. Și acum vine întrebarea, la ce rețete se pretetează ea? Am să vă enumăr câteva, iar după ce veți începe să o folosiți, sigur îi veți găsi mai multe întrebuințări în funcție de anotimp, preparatul dorit și imaginație.
- fripturi de vită, porc, miel, pui, curcan;
- ciorbe cu carne sau leguminoase uscate (mazăre, fasole);
- răcituri,
- gem și compot,
- orez – pilaf,
- sosuri din carne tocată,
- varză cu carne.
Acestea sunt doar câteva sugestii pentru a vă face o impresie. Sunt sigură că după o veți avea în bucătărie, o veți pune la treabă. În scurt timp, va deveni un ajutor de nelipsit. Și vă veți întreba cum ați trăit până acum fără ea.