O reteta de clatite pufoase si aromate, indragitata de toata lumea, mai ales de iubitorii de ciocolata.
Ingrediente:
3 oua
160 g faina
250 ml lapte
3 linguri cacao
2 linguri zahar
50 g unt
esenta de vanilie/1 lingura zahar vanilat
Mod de preparare:
- Bate ouale spuma cu zaharul, apoi adauga cacaua si laptele, urmate de faina.
- Incorporeaza untul topit si esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Aluatul ar trebui sa arate ca o ciocolata cu lapte mai groasa.
- Incinge o tigaie antiaderenta si prajeste clatitele pe ambele parti cate 1-2 minute, pana ce se rumenesc usor.
- Ca umplutura pentru clatitele cu ciocolata poti folosi frisca, fructe, nuci, inghetata, dulceata sau chiar crema de ciocolata, daca este ingredientul tau preferat.
Pentru a coace clatitele cu un consum scazut de energie, de timp si efort va recomandam sa folosit o tigaie de calitate special conceputa pentru gatirea clatitelor.

Noi va recomandam o tigaie confectionata din aluminiu forjat rezistent, cu invelis de granit. Acesta nu reactioneaza chimic cu mancarea, conduce caldura foarte bine, asigurand o pregatire uniforma a clatitelor. Este usor de curatat prin faptul ca nu permite mancarii sa se lipeasca de tigaie sau sa se arda. Se poapte spala in masina de spalat vase si se poate folosi pe orice sursa de gatit: electric, gaz, halogen, inductie, vitroceramic.
Tigaia face parte din gama de produse a celebrului chef Adi Hadean, care va ofera o linie completa de ustensile pentru gatit.
Este destinata pentru preparatul clatitelor.
Dimensiuni: diametru: 24 cm
Tigaia face parte din gama de produse a celebrului chef Adi Hadean, care va ofera o linie completa de ustensile pentru gatit.
Este destinata pentru preparatul clatitelor.
Dimensiuni: diametru: 24 cm