E minunat cand vezi ca deja lumea incepe sa fie receptiva al campaniile de promovare a Colectarii Selective si autoritatile iau masuri care incep sa dea rezultate. De curand am aflat si eu ca exista, de fapt, o "legenda a colectarii selective", fiecarui tip de material reciclat ii este atribuita o culoare, aceasta conventie este stabilita la nivel national.

colectare selectiva

 

Avantajele colecatarii selective si reciclarii deseurilor

 

Acestea sunt cunoscute deja de catre toata lumea: economisirea resurselor naturale, reutilizarea materialelor si desigur reducerea poluarii.

Insa cel mai mare si mai important beneficiu, este fara indoiala conservarea energiei si a resurselor naturale.

 

Materialele rezultate in urma reciclarii vor intra din nou si din nou in procesele de fabricatie diminuaind astfel nevoia de noi materiale primare.

Producerea de noi materiale primare este un proces complex si care vine cu costuri mult prea mari pentru noi si mediul inconjurator. Purificarea acestor materiale primare este un bun exemplu. In schimb materialele recuperate prin reciclare au fost prelucrate si purificate anterior, iar asta inseamna ca procesul de fabricatie este mult mai curat si cu un consum de energie mult mai mic, astfel facand economie de gaze naturale, carbune, petrol, electricitate.

Chiar daca vor exista cheltuieli in cursul proceselor de reciclare, colectare si transport al materialelor, tot este mai economicos.

 

Aceste efecte benefice cu privire la colectarea selectiva si reciclare se rasfrang asupra intregii dezvoltari industriale.

Astfel se pot crea noi locuri de munca in domeniul industriei manufacturiere. Prelucrand resurse mai ieftine apar avantaje economice pe termen lung, creste competivitatea si se cheltuie mai putin pe ambalaje.

Programele de reciclare corect proiectate si implementate ne pot ajuta in a realiza importanta majora a acestei activitati de colectare selectiva, la fel, daca se folosesc tehnologii inovative care sa fie la indemana oricui, intreg acest proces de colectare sa fie cat mai simplu si eficient, rezultatele vor da roade mult mai repede.

Spre exemplu la Cluj-Napoca

"compania ROSAL este primul operator de salubritate din Romania, care aduce pe piata, conceptul de colectare in sisteme automate de depozitare subterane. Sistemul subteran automat pentru colectarea selectivă, a deșeurilor menajere și asimilabile este un sistem inovator, care amplasează containerele în subteran, aducând un design nou integrat în peisajul urban al orașului."

 

 

Un alt sistem eficient de reciclare este deja implementat in mai multe orase din tara .

SIGUREC- sigur Economic Sigur ecologic!

 

 

 

Pentru a sprijini aceasta activitate noi va oferim o varietate larga de astfel de cosuri de gunoi si pubele pentru colectare selectiva, exterior si interior, la preturi avantajoase. Acestea sunt pretabile pentru scoli si gradinite, clinici si spitale, sau cabinete medicale, practic orice institutie publica, dar si pentru casa ta.

AICI POTI GASI COSURI DE GUNOI SI PUBELE PENTRU COLECTARE SELECTIVA LA PRETURI AVANTAJOASE ::: >>> COSURI DE GUNOI SI PUBELEpentru colectare selectiva.