Ciubere și căzi - pentru o iarnă cu bunătăți

Se încarcă...
Ciubere și căzi - pentru o iarnă cu bunătăți

Ciubere și căzi de la Alvis: pentru o iarnă cu bunătăți

 

 

Cu toții știm asta... Ciubere și căzi reprezintă unele dintre cele mai necesare ambalaje plastic dintr-o gospodărie. Disponibile în dimensiuni mari sunt perfecte pentru depozitarea produselor agro-alimentare, dar și păstrarea diverselor lichide ce nu necesită închidere ermetică.

 

Cada sau ciubar plastic sunt recipientele ideale pentru a pune carnea la saramură. Suntem în plin sezon de sărbători, iar tradiția românească are mereu întâietate în fața rețetelor occidentale, care parcă au tot mai mare popularitate în rândul românilor din ziua de azi. Tradiția românească rămâne, iar în prag de sărbători  este mai accentuată ca niciodată!

 

Ce reprezintă procesul de saramurare?

Prepararea saramurii pentru carne nu este in sine un proces complicat, dar dacă nu ești atent la ceea ce faci, s-ar putea să strici totul.

Într-o cadă sau ciubăr de plastic, se face o saramură din apă și sare, în care se păstrează carnea câteva zile. Trebuie să ai grijă ca bucățile de carne să fie acoperite în totalitate de saramura preparată, astfel încât carnea să nu fie supusă niciunui fel de contact, cât de mic, cu mediul extern.

Cum se prepară saramura propriu-zisă pentru carne?

Timpul de saramurare depinde de cat de mari sunt bucatile de carne. Daca doriti niste exemple, acestea ar fi:

  • Un mușchiuleț de porc ar trebui ținut maxim 2-3 zile în saramură;
  • O bucată de carne de 3 kg sau chiar mai mult, trebuie ținută în saramură de la 7-8 zile până la chiar 2-3 săptămâni.

 

Puteți alege și să țineți carnea în sare uscată. În acest caz, trebuie lăsată un timp mai îndelungat, iar dacă aceasta lasă zeamă, va fi nevoie să schimbați sarea imediat! Bucățile foarte mari de carne sunt preferate în acest procedeu, acestea vor fi lăsate în sare până la 3-4 săptămâni.

 

Pentru toate aceste procedee și pentru a avea bunătățuri pe toată perioada iernii, este nevoie cazi si ciubere de buna calitate, pe care vi le oferim pe site-ul nostru sau în Cluj-Napoca pe strada Izlazului nr. 18.

 

 Toate Drepturile Rezervate © 1997 - 2024 Alvis Comserv