set jucarii apa si nisip


Vremea frumoasa de afara este ideala pentru cei micuti, iar acum ca vara si-a intrat in drepturi este indicat sa-i incurajam si imbiem pe cei mici la activitatile si joaca in aer liber. Acestea aduc multe beneficii si ii ajuta sa isi consume energia.

Nimic nu se compara cu timplul petrecut afara la soare si cu siguranta aceste activitati ii vor face pe cei mici sa renunte la televizor, telefoane sau tablete.

 

Este cunoscut de toata lumea deja faptul ca creierul celor micuti, din momentul in care se nasc este ca un burete, asimiland foarte rapid informatiile.

Asadar activitatile in aer liber ii ajuta pe copii nu doar la sanatatea fizica ci si sa puna bazele cunostintelor si principiilor elementare sociale, motorii si a notinunilor stiintifice de baza precum, cald, rece, ud, moale, tare, etc. Astfel este bine ca cei mici sa fie incurajati timpuriu sa interactioneze cu alti copii sau cu mediul inconjurator si nu e loc mai potrivit pentru aceasta decat la groapa cu nisip din parc sau pe plajele insorite.

 

De ce nisipul si apa?

 

Este dovedit stiintific ca nisipul si apa cu efectele lor terapeutice ii stimuleaza pe copii sa isi exprime sentimentele prin joaca. Pe intreg parcursul acestor activitati si jocuri se recomanda ca adultii care interactioneaza cu cei mici sa adopte o atitudine lipsita complet de autoritate, copiii trebuie sa fie cei care conduc jocul.

 

 

Beneficiile activitatilor sau jocurilor in nisip si apa la copii

 

Aceste jocuri ajuta copilasii sa isi dezvolte capacitatile motorii ale membrelor, sa exploreze noi texturi si consistente, dar si de a intelege mai bine concepte precum: ud-uscat, plin-gol, rece-cald, etc. Jocurile in apa si nisip ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca abilitatile conditiei fizice prin dezvoltarea musculaturii, a abilitatilor cognitive sau sociale, atunci cand interactioneaza cu alti copii.

 

Beneficiile dezvoltarii fizice

 

Jucariile pentru nisip ajuta copii sa-si foloseasca partea superioara a corpului impreuna cu membrele superioare dar si inferioare in moduri in care alte jucarii nu reusesc. Cernerea, turnarea, saparea, caratul galeticii cu apa sau nisip dintr-un loc in altul etc. sunt exercitii fizice care le stimuleaza si dezvolta musculatura. Sau cand vine vorba de constructia diverselor forme din nisip copilasii isi dezvolta motricitatea fina prin miscari precise si coordonarea ochi-maini.

 

Beneficii educative

 

Aceste jocuri ii pot ajuta pe copii sa-si dezvolte latura creativa, imaginatia si imbogatirea vocabularului.

Conceptele matematice de tipul: mai mult de cat, mai putin ca, egal cu, etc. contribuie la aprecierea proportiilor volumelor cu care interactioneaza. Ei vor mai dezvolta o interpretare clara a culorilor si dimensiunilor, a masuratorilor sau chiar a timpului.

 

Beneficii distractive

 

Intercactiunea cu alti copii ii ajuta pe acrestia sa isi dezvolte abilitatile de cooperare, comunicare si socializare, astfle ei se confrunta cu probleme care implica partajarea spatiului de joaca, negocierea, sau chiar asumarea unor compromisuri.

Toate aceste experiente contribuie la dezvoltarea cognitiva si creativa.

Jocurile libere in care li se permite sa se murdareasca sunt cele mai adorate de copii inca de la primele interactiuni cu apa si nisipul.

 

 

AICI PUTETI GASI DETALII SI PRETURI LA SETURILE DE JUCARII PENTRU APA SI NISIP ::: >>>