Acest articol este scris in colaborare cu www.deweekend.ro

 

Primăvara, ne duce cu gândul la activitățile de înfrumusețare a casei. Ne gândim ce flori să cumpărăm pentru a împodobi terasa. Analizăm posibilitățile de expunere a florilor în funcție de necesități.

Tot primăvara, ne ocupăm și de florile de interior. Dar și de florile care sunt la iernat. Dacă toamna, le-am tăiat și le-am înfoliat. Primăvara, ele au nevoie de îngrijire specială pentru a porni vegetația. Lucrul cu florile mi se pare extrem de relaxant. Cu cât le îngrijești mai bine, cu atât te vor răsplăti cum știu ele mai bine! Cu multe, multe flori colorate!

ghivece noi de la Produse menaj

Pământ de calitate și ghivece noi de la Produse menaj

Sunt o mare iubitoare de flori. Pur și simplu, le iubesc și am mare grijă de ele. Deși îmi ocupă destul de mult timp, nu renunț la niciuna. Sunt iubite și îngrijite și nu m-au dezamăgit niciodată. Zilele trecute mi-au înflorit două orhidee care doar supraviețuiau de 4 ani. Așa că, cu răbdare veți avea flori minunate.

Cum procedez eu cu florile, primăvara?

Terasele și balcoanele sunt pline de flori peste an, așa că am multe în casă și la iernat. Într-o zi mai călduroasă, scot toate florile. Le analizez să văd dacă frigul le-a afectat sau diverse boli. Le scot cu grijă din ghivece și le verific și rădăcinile. Scutur pământul vechi și le pun deoparte.

Golesc ghivecele de pământ și le spăl bine. Dacă sunt deteriorate, le arunc. Sau dacă noul an vine cu schimbări, optez pentru altfel de ghivece. Aleg de fiecare dată, ghivece noi de la Produse menaj.

ghivece noi de la Produse menaj

De ce aleg ghivece noi de la Produse menaj, mă veți întreba.

  • au o mare varietate de modele de ghivece de dimensiuni diferite,
  • oferă și suport pentru ghivece pentru a economisi spațiu,
  • varietatea de culori la ghivece este un mare plus,
  • găsești și jardiniere, tăvițe pentru ghivece, dar și agățătoare pentru ghivece și scărițe pentru flori.

Mie îmi place să am și ghivece colorate pentru florile de interior. Pentru exterior, optez pentru maro sau alb, în funcție de florile alese.

ghivece noi de la Produse menaj

Iau ghivecele noi și le spăl bine. Ele au stat în depozite și pot fi pline de praf. Pe fundul ghiveciului, punem puțin pietriș mărunt. Acesta va ajuta la drenarea apei. Este foarte benefic pentru plante, în special pentru cele mari, cum e Yucca. Adaug puțin pământ, pun floarea. Completez cu pământ pe lângă floare. Tasez ușor cu mâna și torn puțină apă. Eu folosesc și îngrășământ pentru a ajuta florile să pornească mai repede. Florile au nevoie de vitamine pentru a înflori. Așa că, nu uitați niciodată de îngrășământul periodic, potrivit.

ghivece noi de la Produse menaj

Alege pământ din pădure sau pământul special pentru flori!

Cel mai bun pământ este cel proaspăt. Nu reutilizați pământul. Este deja secătuit de vitamine și nutrienți. Un pământ nou, special pentru flori, poate fi amestecat cu pământ din pădure, de sub frunze. Dacă aveți posibilitatea, este combinația cea mai benefică pentru flori.

Îngrijește florile și iubește-le, ele te vor răsplăti mereu cu flori minunate! Pentru a le răsfăța, alege ghivece colorate, potrivite de la Produse menaj!

Tu cum îți îngrijești florile, la început de primăvară? Alegi ghivece noi de la Produse menaj și pământ special pentru flori?