Butoiul este un recipient străvechi, folosit pentru depozitarea şi transportarea diverselor lichide sau a murăturilor. Butoaiele, damigenele, canistrele, bidoanele şi ciuberele, toate sunt utile pentru oamenii gospodari şi pentru micii producători.
Dacă, în trecut, existau doar butoaie fabricate din lemn, în ultimii ani se folosesc mai degrabă cele fabricate din plastic. Butoaiele de plastic prezintă numeroase avantaje, comparativ cu cele de lemn. Folosind butoaie de plastic faceţi economii, fiindcă acestea sunt mai ieftine şi au un număr nelimitat de utilizări, spre deosebire de cele din lemn - care pot fi folosite doar de 3-4 ori, pentru a nu deteriora conţinutul. Astfel, vă concentraţi pe investiţia în ceea ce vreţi să păstraţi, nu cheltuiţi mai mult pe ambalaj decât pe conţinut. Dincolo de aceasta, butoaiele de plastic sunt sigure, fiindcă nu reacţionează cu lichidul din interior, în timp ce la cele din lemn contează foarte mult calitatea şi procedura de fabricaţie. Un butoi de lemn prost construit sau depozitat într-un spaţiu nepotrivit poate să vă compromită total conţinutul. Acest risc nu există în cazul butoaielor de plastic, ele putând fi depozitate în orice condiţii, nefiind fabricate din material organic şi închizându-se etanş.
De la noi puteţi cumpăra orice fel de butoi de plastic, cu volum de câteva zeci de litri sau chiar câteva sute, în funcţie de ceea ce doriţi să păstraţi în el şi de dimensiunea familiei sau afacerii dumneavoastră. Avem butoaie cu capace rezistente, care se infileteaza şi asigură o închidere ermetică sau închiderea capacului cu ajutorul unui cerc metalic, care îl asigură. Pe lângă capacele cu închidere sigură, în cazul butoaielor foarte mari, aveţi nevoie de un robinet. Vă punem la dispoziţie robinete care se infileteaza şi se potrivesc butoaielor de 250 sau 350 de litri, care sunt prevăzute cu filet şi canal, şi pe care le puteţi cumpăra tot de la noi.
Cel mai des, butoaiele noastre sunt folosite pentru păstrarea murăturilor, pentru acumularea apei sau pentru producerea de băuturi alcoolice, dar, bineînţeles, cu imaginaţie, îi puteţi găsi noi utilizări. Chiar şi butoaiele vechi se pot recicla şi refolosi, de exemplu, ca suport pentru decoruri în grădină sau ca obiect de joacă pentru copii.
Pentru familiile mici sau pentru cei care locuiesc la bloc şi nu au suficient spaţiu pentru depozitarea butoaielor, recomandăm folosirea bidoanelor. Acestea sunt disponibile la volume de la câţiva litri până la câteva zeci de litri, ocupă spaţiu puţin, se închid etanş şi sunt ideale pentru depozitarea murăturilor sau a băuturilor alcoolice. Pentru cei care au nevoie de volum mare la depozitarea lichidelor, de exemplu, la casă sau la cabană, avem şi bidoane cu rezervor -de 375 de litri- sau căzi de plastic, de 500 sau 1000 de litri.
Canistrele comercializate de firma noastră sunt potrivite şi pentru transportarea apei în diferite situaţii, cum ar fi ieşire la pădure sau cu cortul. Ne-am gândit la toată lumea, aşa că, cei care se ocupa cu strânsul laptelui, producerea brânzei sau a mierii, cei care fac saramură sau vin, cei care strâng fructe pentru fermentaţie, toţi îşi pot comanda cu încredere recipiente de la noi, potrivite pentru activitatea lor. Avem chiar şi ciubere potrivite pentru închegatul laptelui sau saramură, dar şi damigene învelite în nuiele, pentru depozitarea celui mai bun vin.
Oricine îşi doreşte să consume unele produse proprii are nevoie de recipiente de producere, depozitare şi transport. La noi le găsiţi pe toate, utile şi ieftine, fără a avea grija transportului, deoarece, printr-o simplă comandă, vă expediem produsele oriunde doriţi.